SKALLVRÅNS KENNEL

Blogg

Sammanfattning av 2019

2019 startade med buller och bång 16/1 så åkte jag och tog en röntgen på Arwen då jag tyckte hon blivit lite väl tjock. Inte det mista orolig var jag, hundarna hade ju varit separerade under hela hennes löp. Men 3 valpar visade röntgen och stora var de. 23/1 så föddes tre valpar, Saruman och Minas Tirith som var stora och fina och sedan lilla Minas Morgul som var liten och hade ett udda utseende i huvudet. Som väntat avled hon efter ett par dagar. Vi visste ju inte vem av hanarna som var fadern men efter DNAtest så visade det sig att Lindatorps Immanuel var far. Han eller Arwen måste ha hoppat över en grind nattetid. Efter denna minnesbeta så hålls löptikar bakom stängd dörr. Vi behöll både Saruman och Minas Tirith, Saruman bor här hemma och Minas Tirith är på foder hos Morias familj. I april fick Galadriel en kull med SEUCH Lindatorps Mister Mastermind, två hanvalpar, Aragorn och Legolas som båda såldes. 1 november fick Galadriel sin sista kill, en hane Beren och en tik Luthien Tinuviel. Beren såldes och Luthien sattes ut på foder. 3 deceber föddes årets sista kull E: SEUCH Beltane vom Schwabenhof och Skallvrån's Moria. 4 valpar, 2 hanar och 2 tikar, blev det där, ena riktiga bärsärkar. Av dem kommer Ithilien att sparas om rätt fodervärd dyker upp och Anduin, Mazarbul och Khazad-Düm kommer att säljas.

På tävlingsfronten har det varit lugnt, några lydnadstävlingar och rallytävlingar för Gollum med mediokert resultat. men som ändå räckte till en 6:e plats på papillonringens stora rallylydnadslista och en 7:e plats på lydnadslistan. Arwen har börjat tävla rallylydnad med ett RLD N som resultat. SÅ kul hon tycker det är. Det räckte till en 10:e plats på papillonringens lilla rallylydnadslista.  Nimloth och Narsil har varit ute på anlagsprov  viltspår, både med godkänt resultat. Nimloth tränar även NW och vi har varit på ett doftprov som gick fel bara för att jag inte hade is i magen. Arwen har startat i blåbärsklass Agility. Några utställningar har det blivit, Nimloth med Excellent resultat. Galadriel och Linnea kvalade in till SM i juniorhandling under sommaren. Torsten har ett HP på SKKutställning och en grupp 2 placering på inofficiell uställning. Gollum har några BIS-veteranplaceringar inofficiellt. Bästa resultatet stod greta för med HP och BIM-valp i Ransäter.

Vi har haft valpträffar unde året där vi tränat rallylydnad, utställning och Nosework och även gått på promenader tillsammans.

Nu tar vi nya tag inför 2020 och hoppas på bättre resultat då