SKALLVRÅNS KENNEL

Blogg

GOTT NYTT ÅR

Så var då nyårsafton här. Ett avslut på det gamla och stora förhoppningar om det kommande året. Lite nyårslöften  ska det bli, mestadels privata men offentligt så ska jag trippelkolla allt jag skriver för att minimera alla retfulla stavfel jag gör. 

Hundarna har fått promenera mycket idag, både vanliga men längre koppelpromenader och rejäl snöpuls. Iaf jag blev trött av att gå i snön. Det har börjat smälla så smått både när vi varit ute och inne. Det verkar, så här långt, som att ingen av de tre små bryr sig öht. Det är bara att hoppas att deras lugn håller sig även när det brakar lös. Här brukar det smälla rejält ett par timmar före tolvslaget och några timmar efter. Många Idioter, om man får säga så, har hemgjorda kraftiga smällare så fönstren skallrar här. Man får bara hoppas att ingen skadas, varken djur eller människa. Till det värsta så finns märgben för att distrahera hundarna så mycket som det går och så har de ju Gollum och Fredrik som inte bryr sig alls att förlita sig på.

Men nu lite gott att äta, klassiskt med kött och potatisgratäng, och sedan ostbricka framåt tolvslaget. Ett nyktert nyår blir det som vanligt, man vet ju aldrig om barnen kan behöva sina föräldrar en sådan här kväll.

Annandagspromenad-12 041

Titta inte för djupt i glasen, som de här gör, för en trevlig nyårsafton för alla.

 GOTT NYTT ÅR


Träningspremiär

I dag var det träningspermiär för mina två handlers. Vi var på Kristinehamns hundcenter och tränade ihop med 20talet hundar av olika raser. Jimmy imponerade med Arwen, de är ju lika gröna bägge två¨, men rätt koppelhantering snyggt sittande på huk och en enorm förmåga att avpassa tempot så Arwen rörde sig perfekt.

HusseArwen

Jimmy och Arwen

Elinore visade Galadriel perfekt, lite jobb med koppelhanteringen bara så blir det perfekt. Den lilla damen rör sig som en dröm och står som om hon inte gjort annat i hela sitt liv. När småtjejerna blev lite trötta så fick grabbarna träda in, Elli tog Gimli först men efter han hade smitit ur kopplet två gånger och sprungit till matte så gav hon upp och tog Gollum istället. Han visar sig mycket mera frimodigt med Elli så det kommer att bli kanon.

Elli springa

Elli och Galadriel

Så jag kommer tydligen inte att pensionera mig helt från utställningsringen utan visa Gimli ett tag framöver iaf till de andra blivit varmare i kläderna och fått några utställninga bakom sig. Men jag är mycket nöjd och stolt både över hundarna, Jimmy och Elli och jag ser verkligen fram emot att de dem kliva in i ringen och visa upp mina pärlor

Elli

Visst står hon snyggt, den lilla pluttan


Rallylydnad

Rallylydnad är en sport som jag och Gollum håller på med. Den är en kul och fartfylld blandning av agility, freestyle och lydnad. Man får berömma i massor verbalt under hela tiden och visa med handen. Men att röra hunden är totalförjudet, varesig i korrigeringssyfte och belöningssyfte, då blir man diskfalicerad. Godis får man givetvis inte ha utan det får man ta fram när man kommit ur inhägnaden. Man börjar tävlingen på 100p och så får man avdrag för fel, sträckt koppel likaså.Tiden räknas men används bara då två kommit på samma poängtal. Man följer en skyltad bana som man får gå och memorera innan tävlingen startar så det är lite hjärngympa för husse och matte också. Det som främst skiljer rallylydnad från vanlig lydnad är att hunden ska kunna jobba både på höger sida och framför och inte bara på vänster sida. Skyltar gör man enkelt genom att skriva ut på nätet och antingen lägga som de är på marken, eller laminera dem och såga en lätt snett skåra i en rektangulär träbit så står den upp och är lättläst. Mer om rallylydnad kan du läsa här: www.rally-lydnad.se Ge det ett försök för både din och hundens skull. Den passar alla hundar och hussar och mattar i alla storlekar och åldrar


Året som gått

2012 började underbart. I januari kom den här lilla trollungen till oss. Han knep mitt hjärta på en bild och vi har inte ångrat en sekund att det blev en kille till trots att vi skulle ha en tik

Gimli

Lindatorps Immanuel

Under våren så blev det lite viltspårsstarter för Gollum och han knep en 1:a i ÖKL annars så gjorde vi inte så mycket. Massor med utställningsträning blev det också för Gimli, han slängde sig upp i famnen på mig bara domaren närmade sig och lät sig inte tas i alls. Det kan man inte tro idag när man ser den trygga lilla krabaten stå på bordet ocj låta sig hanteras hur som helst. Men fortfarande så har han smärtnerver i hårspetsarna, för pälsvård hör inte till favoriterna.

Under sommaren så började vi med rallylydnad, Gollum och jag medan Gimli fick börja lite lätt med agility. Ute vid sommarstugan byggde vi en liten enkel agilitybana som vi tränade på

Min Bana

Vår babybana

Under sommaren så väntade vi på att det skulle födas en liten tik till oss, men vi hade otur och det blev bara små gossebarn i de kullarna. Under sommaren så började också årets utställningar med dubbelutställning i Borås. Det var bara Gimli som ställdes eftersom vi blev tvugna att klippa öronen på Gollum då Gimmelmannen på ett par dagar snuttade hans öronfransar till ren och skär filt. Inte förrän Ransäter i slutet av juli fick Gollum ställas ut. Vi var även i Askersund och Högbo. Bästa resultat med excellent på bägge killarna och placering i UKKL och JunKKL. 

I slutet av augusti så föddes våra småtöser. Egentligen skulle det bara bli Galadriel men husse föll för den andra kullsystern så det blev båda. Ska bli spännande att se om jag valt rätt valp eller om det som vanligt är Jimmy som plockat hjärteresset. Under hösten har det inte blivit så mycket, det är fullt upp med 4 aristokrater och en go labbe. Men många härliga pappisfolk har jag lärt känna och förundras fortfarande över den positiva stämningen runt pappisringen. Under hösten så blev det även patella undersökning på Gimli och till min stora glädje var han UA. Grabbarna ögonlystes också UA.

Under 2013 så är lite utställningar inplanerade. Vi börjar lite lätt med några inofficiella för att sedan ställa mera officiellt under våren, sommaren och hösten. Planen ligger även på att knipa viltspårschampionaten till grabbarna och iaf starta töserna på anlagsprov. Det är också tänkt att jag och Gollum ska, efter 15 års frånvaro från lydnadsplanen, ge oss ut på appellplanen och försöka prestera så gott vi kan. Och så är det patellaundersökning på småtöserna fram i september. Annars så ska vi bara ha det mysigt med långa promenader och ha kul tillsammans.


Annansagspromenad

I går hade snön vräkt ned och det var blött och oplogat ute så vi kunde bara glömma att gå på våran juldagspromenad. Småttingarna tog sig knappt runt kisserundorna ens. Men i dag så var det plogat ända upp till Gryten och en lång sträcka var en upptrampad stig så de två minsta kunde ta sig fram. Gollum, Gimli och Fredrik körde off road, somliga tog sig lättare fram än andra   SÅ med lite omstuvning i traditionerna blev det en fullkomlig julhelg ändå

Djupt

Det kräver min papillon att hänga med Fredrik

Fundera

Undrar om jag också ska ta mig för att springa ute i snön?

Glad Fredrik

Är man labrador tar man sig fram enkelt

Ljuva snö

Finns det något roligare än snöänglar??

OFFROAD

Off road race

Samlad tropp

Samlad tropp med papillons

Snöhög

En sten? En underlig snöformation? Nää, det är ju Gollums rumpa

Tjolahopp

Tjolahopp rätt ut i snön

WAW jag sjunker

WOW, jag kan gå på snö... Jag kan gå på snö.... Äsch, shit också, matte kom och rädda mig


Nu är det jul, jul i vårt hus

Julen är kommen, hopp tralalanla   Julaftonen är över för denna gång. Hundarna sover som klubbade oxar. Vi har varit inne hos yngste sonen och firat jul och han har en stor, lyxig vindsvåning där det finns en trapp upp. Aristokraterna är inte vana med trapp så de har pilat upp och ned och tyckt det var toppen. Dessutom är det stora ytor att springa på så de har jagat varandra som aldrig förr. Respekterade tom att det var hundförbud i Joakims säng när matte vilade en stund (Kim är allergisk mot hundhår)Paket har de också fått. Sista gången de får vom på julaftonen kan jag lova. Varmt och syrefattigt efter alla brinnande ljus gjorde att den distinkta kodoften verkligen kom till sin rätt om man säger så . Småpojkarna var så fina i sina röda flugor och Fredrik och småtjejerna hade rött sidenband runt halsen. Fredrik njuter och tycker han är så vacker, han älskar när jag gör honom extra fin. Så nu ska jag bjuda på lite bilder och sedan sova så det finns ork till morgondagens traditioner som innebär MYCKET tid med hundarna.

Spännande

Åhh så spännande med alla paket, inte lätt att bärga sig när man är en liten hund

Gollum vaktar paket

Gollum tog på sig det ansvarsfyllda arbetet med att vakta julklapparna

Fredrik vill ha ost

Tänk om det kunde falla ned en ostskiva drömmer Fredrik om

Gimli Paket

Vad är detta som luktar gott

Gimli öppnar

Och hur var det nu man kom åt det goda?

Gimli öppnat

Yes, jag har inte lagt av mig. Nu gotta en stund

Bus

Sidenband att dra i och en tom toarulle så är småflickorna sysselsatta en lång stund

Arwen sover

Så här trött blir man av allt julfirande

 GOD JUL 


Tankar strax innan julaftonen

Så här före julaftonen så kommer minnen tillbaka av tidigare jular. Fortfarande har vi tradition att gå med hundarna efter jullunchen, och en härlig skogstur på juldagsmorgonen. Det är traditioner som inte får brytas.

Men tankarna går även till de galna julklappar man köpt åt hundarna genom åren, eller vad sägs om en såpbubblepistol som sköt bubblor med smak av lever, en frisbee med ljud och ljus och meterlånga tuggben. Eller tråkpresenter som bara matte uppskattar, som koppel, metallapport och konor. Och alla labbars kluckande när de luktade efter paketen, gamle Kalle (vår borderterrier) som satt på pass vid granen från dagen före julaftonen och ända tills paketudelningen och lät inte en enda av de andra hundarna nosa mera ingående på de spännande paketen eller när gamle Gigant satte sig i sinnet att ett paket var till honom, det var en mjuk boll med bjällra som vi köpt till Joakim som var baby då, det var bara att ge upp och låta honom få den. Åhh så lycklig han var, han älskade den bollen över allt annat. Hundarnas förväntan vid julmaten då de visste att efter den skulle de få en egen tallrik (inte matskål) med julmat. Labbarna som alltid ätit rakt över medan Kalle och aristokraterna plockar fint ut de godbitarna som faller dem mest i smaken. Jag hoppas verkligen den här julen blir lika fin den. Och som givet så avslutar vi med en stämmningsfull juldikt:

Midvinternattens köld är svår.Tio små nissar i djup snö går.Rävsax dold under skynke vitt,knipsar nisse av på mitt.Livsandarna snabbt för honom tryter,snart i eget blod han flyter.

Nio små nissar i midnattstimma,traskar fram i månljusdimma.Ugglan hoar i sitt näste,istapp faller tyst från fäste.Nisse spetsas utav tappen,tomten ligger död på trappen.

Utanför dörren står gröten och ångar,åtta nissars intresse den fångar,med stigande hunger, fatet de nalkar
men stackars tomte på kanten halkar,han slinter, han kämpar sig blöt,men sjunker likväl i kvicksandslik gröt.

Många springor stugan har,där sju tomtar in sig tar.Katten bakom dörren ruva,slukar nisse med hull och huva.
Rester av tomtehand,slickar misse av från tand.

Sex små tomtar mot julbord ila, snabbt de uppför bordsben kila. När den sista tomten 
över kanten hasar,han tappar taget och nedåt rasar Faller nedåt likt ett lod, mattan färgas röd av tomteblod.

Fem små tomtar med stor iver, rusar runt ty hungern river, Nisse snubblar på sitt skägg, faller rakt på knivens egg, Lille nissen, stackars saten, rinner ut i sillsallaten.

Fyra tomtar har festat på sill, och nu törsten sin släcka vill. Mot glöggen de springer i samlad tropp, och tar för sig av drycken i varsin kopp. Nisse faller i glögghett hav, likt skållad mandel, hans skinn faller av.

Tre små tomtar sig i granen svingar, mellan ljus och änglavingar, Nisse sig för nära våga, snart han står i ljusan låga. Luktar likt en vidbränd stek, ångrar då sin ystra lek.

Två små tomtar kring sig tittar, och en smällkaramell de hittar. Nisse ner på den då hoppar, men för detta den ej stoppar. På golv, på tak, på gardin med frans, finns nu nisses hjärnsubstans.

Husbonn han går upp i natten, för att kasta lite vatten. Under husbonns tunga toffla, nisse blir till krämig våffla. Snön lyser vit lite här och var, inte en jäkla tomte finns kvar.

GOD JUL 


God, godare, godast

Hej allesammans. Nu överlevde vi jordens undergång och bloggandet tar vid igen. Vad kan vara mer lämpligt såhär dan, före dan, före dopparedan att prata om godsaker. Här delar vi upp smaskigheterna i tre kategorier, god,  godare och godast:

God: vardagsgodis som tuggpinnar, märgkex, leversnittar och torkad vom

Godare: sådant man använder till vardagsträning. Här är det kokt kycklinghjärta, kokt lever, kokt kycklingmage, köttbullar och korv som gäller till träning och som tugg: märgben, kycklingdelar och tuggknutar. Det är väldigt viktigt att det ska vara en knut i änden för det är det som tydligen är godast. Fredrik tar bara knutarna och lämnar resten till aristokraterna att slåss om. För givetvis får Fredrik godare ben än de i deras ögon. Om inte annat så är de större. Paprika och morötter hör även dit. 

Godast: sådant som de kan gå i döden för. Det är sådant de presterar max inför och används vid utställningar och när det ska belönas för riktigt svåra övningar eller som belöning efter tävling/prov. Det är väldigt individuellt. Gollum gör vad som helst för en bit skinn av grillad kyckling. Fredrik är inte vid sina sinnens fulla bruk när det vankas pannkakor. Gimli älskar nötkött över allting annat, helst i form at entrecot. Galadriel upptäckte vi nu på förmiddagen vad som är hennes livrätt: varmrökt lax. Arwen däremot anser att allt som stjäls är gott än så länge. Ska bli spännande att se vad som blir hennes absoluta favorit. I tuggform är det ultimata grisöron. En delikatess som enbart serveras på jul och födelsedagar. I år så blir det nog 4 besvikna hundar eftersom det inte fanns ett endaste grisöra att uppbringa i Karlskoga idag. Det blir torkad vom i paketen och vi hoppas att de inte blir allt för besvikna.

Så vad är era hundars absoluta favoriter? Oftast är det ju udda saker som är favorit nr 1.


Man måste ha humor

Man måste ha humor när man lever med två clownraser som papillon och labrador. Det är hundar som verkligen bjuder på flera goda skratt varje dag. Labben med sin full i faenblick och tokiga ryck där de kanar, springer snabbare än svansen och kastar leksaker högt upp i luften av ren livsglädje. Och pappisarna sen, hade jag inte haft humor hade det nog varit dags för hispan för länge sedan. Gimli steppdansar, kommer och stryker sig emot en som en katt för att i nästa sekund tokrusa runt i lägenheten. Hans spjuverblick när han står med en leksak i munnen och utmanar de andra att ta den får mig att skratta varje gång. Gollums envishet, har han bestämt något så har han. Ska en leksak ligga på en viss plats så ska den oavsett om man själv tycker den för tillfället hör hemma i leksakslådan. Han ger en blickar under lugg, riktiga snorkblickar som kan få mig all kikna av skratt. Han tror verkligen att han har pondus, den lille rackaren. Arwen, klätterapan, hon hoppar, kravlar och kavar dit hon ska. Dansar runt, runt i en yster dans. Stjäl allt som inte är glödhett eller fastspikat och bara sprudlar av glädje varje sekund av dygnet. Och så minstingen, Galadriel, som är lugnet själv men exploderar i tokryck där hon springer runt så fort hon kan, åker kana och knuffar till de andra i farten. Är det några ögon som kan lysa av okynne så är det hennes, mattes lilla runda delicatoboll. Så stämmer det att ett gott skratt förlänger livet så lär jag bli minst hundra år 

Pynat

Det var en gång en ljusmanchett.....


Hundar och barn

Mina vovvar är inte så vana med barn men de flesta av dem älskar ungar i alla storlekar. Gimli håller sig gärna på avstånd och Galadriel hetsar inte upp sig för något, får hon bara kolla vem det är så är hon nöjd. Men Arwen och Gollum, uj,uj, uj. I dag hade vi en 4 månaders bäbis och en 2 årig liten stumpa här och de var så lyckliga att de kunde krypa ur skinnet. Nya kompisar är ju alltid populärt hos dem och att den lilla babyn var väldigt accepterande för deras pussar gick verkligen hem hos dem. Någon så rundslickad unge har jag väl sällan varit med om. Och när lillgrabben fick tag i pälsen på Gollum så stod han stoiskt kvar och pussade. Tösen blev också genomgrundligt pussad men hon tyckte att det blev nog efter en stund. Som de flesta barn var hon väldigt förtjust i Fredrik även om det inte var lika populärt när han välte henne med en viftande och hård labradorsvans. Jag är förvånad och glad att det går så bra tillsammans med barn. Föresten, hur tror ni det går i morgon? Kommer jorden att gå under? Eller får ni stå ut med mitt bloggande i framtiden också 


Olika

Sitter och tittar på Arwen och Galdriel. Två kullsystrar men dimentriala motsatser. Galadriel är lugn, lydig, gör nästan aldrig något ofog, man får lyfta upp henne till säng och soffa och hon är väldigt mattig. Arwen däremot är ett hår av hin. Vill hon någonstans så hoppar hon upp, spelar ingen roll om det är köksbord, vardagsrumsbordet eller mattes tallrik. Hör gör hon när hon vill. Hon retar gallfebern på de andra hundarna, Fredrik drar hon i svansen så det är fantastiskt att han öht står ut. Tuggar och stjäl allt som inte är glödhett eller fastspikat (men hon försöker iaf   ) Hon släpar sin syster i svansen genom rummet, väljer ut de mest högljudda pipisarna och badar i vattenskålen. Det är så fascinerande att se olikheterna. Vi älskar ju dem bägge lika mycket....


Duktiga killar

Har varit hemma hos en väninna idag med Gollum och Gimli. Hon har 2 eurasierhanar i ungefär samma ålder som mina. De har så kul tillsammans trots storleksskillnaderna. Inte förrän på hemvägen kom jag att tänka på att vi faktiskt släppt ihop 4 hormonstinna slynglar utan att ens för en sekund tänka sig att det inte skulle gå. Då är ändå kaxig bara förnamnet på Gimli. Det är så skönt, man är verkligen bortskämd med att det bara fungerar oavsett vilka hundar man än sätter ihop. Fredrik kan vara lite stursk i koppel, bröstar gärna upp sig och skäller till, men är han lös så är han det mest harmlösa på jorden och småkillarna likaså. Ibland tänker jag på hur begränsande livet med hundar som inte fungerar ihop med andra är. Man kan ju inte åka och ta med dem på alla ställen, att alltid behöva passa på dem så det inte händer något. Nu har jag haft tur, genom åren så är det bara 2 hundslagsmål jag varit med om, och det har varit unghanar när vi haft höglöpande tik. När de väl mognat så har inte löptikar bekommit dem alls i sämjan med varandra, vare sig någon av dem har parat eller inte. Men man får vara glad, det kan ju hända något som gör att det inte fungerar så man får vara tacksam för att de är så goa killar som de är


Vi har en Grinch i flocken

I dag har vi kämpat med att få till ett julkort men Grinchen slog till fullständigt. Efter att fått hämta fram Gollum under sängen några gånger så blev det i alla fall några julkort, de andra sitter som änglar medan Gollum kör sin repertoar

Julkortsmarodören

LALALALA Sa ni något?

5

Titta in i kameran, varför då?

4

Fuck you

3

Surar ihop

1

BLÄÄÄ

2

Allt julfjollifjoll får mig att vilja kräkas. NED MED JULEN!!

Men vi tar nya tag i morgon, det är ju en hel vecka kvar till jul 


12-12-12

Visst är det ett fantastiskt årtal Det får mig att tänka på 02-02-02 när en av mina absolut bästa labradorkullar föddes. 10 valpar blev det, flertalet SVCH och en SU(u)CH och många med CK. Lille Curt, valpen ingen ville ha som därför blev kvar, SU(u)CH och SEVCH, alltid placerad med CK och oftast i BH. Glömmer aldrig när han stod 3-BH bland 182 labradorer på Club-show med 14 stygn i örat efter en handgriplig diskussion med Hugo. Eller lilla Carin som stod 2-BT innan pälsen öht hade kommit efter en valpning. Det var mer än bikini, snarare mot nakenhundshållet. Drömkull m.a.o. Saknar dem så ofantligt mycket. Men Curt och Silva träffar jag relativt ofta och Carin och Puh får jag regelundna uppdateringar om. Tänk att de snart är 11 år, usch vad tiden går. Men jag tror på det magiska i födelsedatum och registreringsdatum. Är det enkla nummer som man kommer ihåg så brukar hundarna gå bra. Fix idé kanske men för mig har det varit så


Evigt dåligt samvete?

Jag har slutat att få dåligt samvete för hundarna de dagar jag inte mår bra. Jag kallar det passivitetsträning så är det lite nytta med det också. Finns ju så mycket annat att hitta på, utlopp för att få röra sig får de ju under de promenader som blir och genom att busa med varandra. Skallen aktiverar de ju hela tiden i sitt samspel med varandra. Och som lite extra så plockas aktivitetsspelen fram så det får utlopp för det också. Förr hade jag världens svartaste samvete för att jag inte orkade gå timmslånga promenader och träna som vanligt. Och det vart ju varken jag eller hundarna gladare av. Hundägandet ska vara en glädje så jag satte mig ned och tittade på vad hundarna verkligen fick de dagar jag helst ligger hela dagen i sängen. Och det blir en hel del de får göra ändå + att matte finns att tillgå för att mysa när lusten faller på hos hundarna. Inte så dumt det heller säger hundarna och gosar in sig. Så mår ni inte bra, ta bort det dåliga samvetet och låt hundarna njuta av att ta det lugnt emellanåt....


Halsmått, kläder och annat för våra vovvar

Nu är det vinter och vovvarna kan beöva något att sätta på sig för att förhindra att de får benen och bröstet fulla med snöbollar. Overall är ju det optimala men även en tröja hjälper mot det värsta. Den här har jag gjort åt Gimli

Gimlitröja

Stickmönste till olika tröjor finns på min hemsida bland länkar. Men tycker ni att det är svårt att hitta rätt i djungeln bland storlekar kanske den här bilden hjälper er att mäta rätt

hundmått

Andra tips för att hålla hundarna köldfria och kanske slippa köldkramp är först och främst att ha klorna korta och klippa rent pälsen på undersidan av tassarna, den som sticker ut mellan trampdynorna. En fettbaserad salva hjälper också, speciellt för hundar som går på saltade vägar. Så passa nu på att njuta av vintern, finns få ssaker som bygger muskler på hundarna som att pulsa i snö.


Att släppa taget!

Många tankar har gått sen den senaste utställningen. Kroppen vill inte. Den är för tung och grov för att göra fjärilarna rättvisa. Det är svårt att resa sig från knästående och det ser bara tokigt ut. Det är bara att inse att jag har en labbemänniskas kropp och fason och det passar illa med show, glitter och glam som är pappisvärlden. Så nu har jag äntligen bestämt mig för att ge upp utställandet som varit en stor del av mitt liv de senaste 20 åren och överlämna det med varm hand till min dotter. Jag tror att det är alla uppfödares dröm att barnen en dag ska ta över och det är lämpligt nu när hon visar intresse och vill och dessutom är mogen nog att ta det för vad det är, en bedömmningsport. Barna mina är ju uppväxta i valplådan i princip och hon har en vackert handlag med hundarna. Jag tror hon kommer att bli en perfekt handler som jag kan vara stolt över att se både henne och aristokraterna i ringen. Och att bli nedgraderad till kennelflicka, borsta och snygga till, hålla koll på bedömningen och skriva är inte tråkigt det heller. Och så har jag ju min älskade spårning och lydnaden kvar så pensionerar mig gör jag bara från ringen. Så nu ska vintern och tidiga våren ägnas åt att lära upp henne: handlerkurser, träning hemma och inofficiella utställningar. Så välkomen in ännu ett steg i hundvärlden, Elinore.


Papillonpromenad

I dag har vi haft papillonpromenad i Kristinehamn. 11 glada pappisar med hussar och mattar tog en timmes lång promenad. Som alltid startade och avslutades det på Kristinehamns hundcenter. Fikat efteråt är nästan lika viktig som promenaden. Så mysigt att kunna sitta inne med alla hundarna, ta en fika och prata hund. Inget bråk alls mellan hundarna eller ngt bjäbbande. Den som säger att pappisar bara gapar borde komma med på en av våra träffar, inget skällande knappt alls. Mara lite morsningsvoff när vi träffas

11 glada pappisar

Efter det så planerades det upp för nästa halvårs papillonaktiviteter och jag tror Mona och jag fick till det så att det finns något för alla. Och så kunde jag inte låta bli att gå in i den nyöppnade butiken och som vanligt när jag sticker in näsan i en hundaffär följer något med hem. I dag var det en gummikalkon som kluckar. Gimli har lagt helt beslag på den, t.o.m så mycket att han lånade ut krokodilen till småtjejerna. Misstänker starkt att han kommer att driva oss till vansinne med ljudet innan det blivit läggdags 

pappisprom1dwc 009

Väl hemma så var det fullt upp med adventspynt, kisserundor och lite mat både till två och fyrbenta. På lördagen före advent brukar vi alltid ta en rejäl promenad i villaområdena och titta i alla vackra fönster och trädgårdar. I kväll däremot fick det bara bli en kort runda och kika på det närmaste, det var lite väl kallt för små valpatassar