SKALLVRÅNS KENNEL

Blogg

Dog parkour

Dog parkour: ett nytt namn på ngt hundägare sysslat med länge. Minns vi gjorde banor typ agility blandat med parkour redan på 60talet när vi lekte med hundarna. Dog parkour handlar om att träna balans, klättra och hoppa upp på saker och krypa under. I skogen så tar man träd, stubbar, stockar och stenar till hjälp. Även ett parti i skogen där det sticker upp mycket rötter får hunden att tänka på vart den sätter tassarna.

I stan så är det soptunnor, murar, parkbänkar mm. Det enda som hindrar är fantasin och hundens storlek i viss mån. Gimli och jag har börjat träna på daglig basis och håller just på med att sätta ihop våran första kedja av händelser. Här är ett videoklipp på en hund som är makalös: TreT En dag så hoppas jag att vi blir en tiondels så duktiga.


Liten hund i stor förpackning

Liten hund i stor förpackning är ett uttryck som ofta sägs lite ursäktande för att man skaffat sig en liten hund, för alla vet ju att små hundar bara ligger i soffan på en kudde och kan knappt vara ute utan att förstöra pälsen. Och regn och kyla klarar de inte som "riktiga" hundar. Men när det gäller pappis så stämmer det uttrycket. Jag gör allt med pappisarna som jag gjorde med labbarna bortsett från den utpräglade jaktträningen. Vi spårar, både vilt och personspår, vi tränar och tävlar bruks och lydnad och så ställer vi ut. Vi är ute när det är -30, snö eller regn hindrar dem inte från att vara ute. Kläder vill de inte ha, speciellt inte den lilla spetan Galadriel. I skogen så fastnar det blåbärsris, ljung, grenar, kvistar och löv, för att inte tala om kardborrar. bara att reda ut, ett bad och så är de redo för utställningsringen. Att byta ras har inte begränsat mitt hundhavande, det har gett mig en helt ny dimension..................