Blogg

Sorg

I onsdags så var det dags att låta Fredrik somna in. Det är tyst och tomt hemma, men jag vet att ha är med mig ändå. När vi gick in till veterinären så fick han ett tugg med röktköttsmak och när jag känner av tomheten extra mycket så kommer den doften smygande och jag vet att han är med mig. 


AKTA ERA MEDICINER OCH ANNAT GIFTIGT

Så har det skett, det som inte får hända. Arwen fick tag på en Imovane (sömntablett) och vi märkte inget förrän hon blev dålig. Det första symptomet var att hon darrade på öronen och straxt efter började dregla och tungan hägde ute, så vi började leta orsak och hittade en tuggad medicinkarta som katten måste ha petat ned. Hon tog ett och annat snedsteg medan vi ringde djursjukhuset. Framme hos vet (personbästa Degerfors- Örebro) så snurrade hon runt runt, precis som hon skulle jaga svansen men kunde inte sluta. Det var nog bland det otäckaste jag sett, hon var aldeles stirrig i blicken.

Veterinären undersökte henne men gav inget större hopp, hjärtat var ansträngt och ur rytm och blodet var dåligt syresatt. Men hon fick kol ifall det skulle finns medicinrester i magen och så satte de dropp för att försöka späda ut giftet. När jag pussade henne på niosen och gick så fick jag känslan av att det var sista gången. Jag brukar vara optimist men nu kändes det riktigt svart. Meen gumman är tuffare och tåligare än vad man kan se på utsidan och vid 22-tiden så ringde vet och berättade att hjärtat var i balans igen. Vi kunde börja hoppas. På morgonen så var hon som vanligt och en glad och svansviftande Arwen hämtades upp vid lunch. Det här vill jag aldrig vara ned om igen så nu gäller följande regler:
  • Medicin ska omedelbart in i skåpet och dörren vara stängd
  • Den medicin som ska tas efter sänggåendet ska läggas i en glasburk med ett rejält skruvlock så de inte kan öppna (Geines idé)
  • Rengöringsmedel ska in i skåp och inte stå på badrumshyllan så katten kan peta ned det
  • Choklad och liknande ska inte ligga framme.
Den här gången var gudarna med oss och vi lärde oss en dyrbar läxa som kunde tagit Arwens liv. Måste berömma både Örebro djursjukhus och Folksam för smidig handläggning och omhändertagande av snuttan. Innan jag kom dit hae de reglerat klart så jag behövde inte vänta. Och så trevliga var de både mot mig och Arwen. Hoppas de tyckte semmeltårtan smakade bra