Blogg

Sammanfattning av 2017

Då går 2017 mot sitt slut och det är dags att sammanfatta året. Det har inte blivit så mycket hundtävlingar som jag hoppats på eftersom jag har börjatt att jobba och sedan i höstas är uppe på full tid, men lite har vi hunnit med.

Lydnad: En enda tävling med Gollum i startklassen där han tog ett godkänt resultat

Rallylydnad: Gimli har tagit sin RLD N titel och Galadriel sin RLD F titel

Utställning: Galadriel har flera utställningar bakom sig i år med 2 CK, 1 RES- CERT och 1 RES-CACIB och 2:a BTplacering. Även en BIS-3 inofficiellt har det blivit. Gollum har tagit flertalet excellent och placering i ÖKKL + gruppplaceringar inofficiellt och Gimli har ett par VG beroende på hans slokande öron som stridigheterna med Gollum orsakat

Hälsa: Alla 4 har DNAtestats för PAP-PRA1 och är normal/Clear. Nezzie är heditärt fri från det. Arwen har även kollat patellastatusen och den var UA.

Valpar: Efter en för tidig valpning på våren fick Galadriel en hanvalp som bara levde några dygn men den 21 oktober var det dags, då födde hon två stora och friska valpar, en hane och en tik. Hanen är såld medan tiken är utsatt på foder hos min dotter.

Nu startar vi 2018 med nya friska tag, lite mindre tävlande men förhoppningsvis med mera vältränade hundar och så hoppas vi på valpar vecka 8. GOTT NYTT ÅR!!!