Oftast är jag lat och köper färdigt godis men får hundarna välja fritt är det det hemmalagde godiset de gillar. Här är några recept:
PANSARKEX:
1 frp rågkross, 3 ägg, 500g mixad lever eller leverfärs, 1 dl olja och Vete eller grahamsmjöl tills det blir en fast deg som du kan kavla ut och ta ut runda cirklar med ett kakmått. Grädda dem i 200 grader tills du får en stekt yta på dem och låt dem sedan torka över natten i ugnet i 100 grader med en träslev i ungluckan så fukten kommer ut
TONFISKKEX
1 burk tonfisk (går jättebra med kattmatstonfisk som är finfördelad) 1 ägg och vetemjöl så det blir en fast deg. Kavla ut det i längder och snitta i lagom stora bitar. 10 min i 200 grader och sedan några timmar i 100 grader med ungsluckan på glänt med en träslev. Tonfisken kan bytas ut mot lever, riven ost eller köttfärs.
KOKT BELÖNINGSGODIS
Koka hjärta eller lever (nöt, gris eller kyckling) tills det är ordentligt genomkokt. Tag upp och låt svalna. Skär sedan i pyttesmå bitar som lämpar sig som belöning. Om man vill få lite yta på dem sprider man ut dem på en plåt och torkar i 100 grader tills lagom konsistens men jag som gillar mjukt belöningsgodis torkar det inte utan förvarar det i kylskåpet. Gör jag en stor sats fryser jag ned i lagom stora portioner och tar upp efter behov
TORKAD LEVER
Tag lever (nöt, gris eller kyckling) och skär i tunna strimlor och lägg ut på ett ungsgaller med plåt under. Låt torka i 100 grader med ungsluckan på glänt tills det är knastertorrt och kan brytas i bitar. Det tar 1-2 dygn beroende på tjockleken på strimlorna
2023-04-11 16:49