Blogg

Hundtugg

Jag har nog provat igenom hela sortimentet  av hundtugg genom åren, på hundarna givetvis   Labbarnas favorit var torkad tjurmuskel. Och så grisöron givetvis, men det är ju inte tugg för en labbe, bara två bett så är det slut. Råhudsben komme jag aldrig att ge mera. Titta på den här länken om råhudsben så förstår du varför (Länk).

Vardagstgg ät numera märgkex för aristokraterna och Fredrik får hembakat pansarkex. När dagen är slut så får de ett litet tugg. Pansarkexen är lätta att göra, består av rågkross, vetemjöl, ägg, vatten och mixad lever till en deg som påminner om pepparkaksdeg i konsistensen och sedan tar man ut rundlar med ett glas och torkar det i 75 grader i ygnen med en slev eller liknande i ungsluckan så den inte blir stängd utan att fukten kat ta sig ut. 1 natt brukar vara lagom tid.

Är det helg så är färsk kyckling, märgben, grisknorr och hälsena favoriter. Oxstrupe gillar de flesta av dem och revben med. Jag går mer och mer över på fäskt tugg, precis som jag gjort med hundfodret. Så vad får era små vänner att tugga på?


1 kommentarer

Namn: Therese med Tintin
Tidpunkt: 2013-07-18 20:26
Ger bara färska ben som tugg. Favoriterna är kycklingvinge ,revben av häst eller nöt och kalkonhals. Nu tuggas det på renben

 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S